Biyoloji Mezunlar Çalıştayı-3  “Beceri Temelli Biyoloji Atölyeleri” Teması Altında Gerçekleştirildi
17 Aralık 2022 | 12:11

 

Birincisi 10 Aralık 2021, ikincisi 27 Mayıs 2022 tarihinde düzenlenen Mezunlar Çalıştayı Etkinliğinin Üçüncüsü 9 Aralık Cuma günü saat 13.30’da Gazi Eğitim Fakültesi Hersek Binası 3. Kat Biyoloji Laboratuvarı-1 de gerçekleştirildi.

Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri; Prof. Dr. Ali GÜL, Prof. Dr. Semra MİRİCİ, Prof. Dr. A. Çağlan GÜNAL, Prof. Dr. Osman Çimen, Doç. Dr. Çiğdem Alev ÖZEL, Doç. Dr. Ahmet GÖKMEN,  Dr. Öğr. Üyesi Özlem TAŞDELEN ve Öğr. Gör. Caner AKTAŞ’ın katılım ve katkılarıyla “Beceri Temelli Biyoloji Atölyeleri” gerçekleştirildi.

Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, açış konuşmasında; bu çalıştayın mezunlarımızın alandaki yeni gelişmeleri üniversite paydaşlığı ile kazanmasının, halen lisans ve lisansüstü öğrenimlerine devam eden öğretmen adaylarımızın MEB’ e bağlı kurumlarda görev yapan öğretmenler ile buluşmasının öneminden bahsetmiştir. Prof. Dr. Ali GÜL ise mezunlar çalıştaylarının ilk ikisinde biyoloji alanındaki yeni gelişmeler, proje yazmanın önemi, ders kitapları, sahadaki sorunlar, öğretmenlik lisans programları hakkında görüş alış-verişinde bulunulduğunu ve mezunlardan gelen görüş ve öneriler doğrultusunda üçüncü çalıştayın atölyeler halinde yapılmasına karar verildiğini ve bu çalıştayların mezun takip sisteminin en önemli kısmını oluşturduğunu bildirmiştir.

Açılış konuşmalarının ardından Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semra MİRİCİ,  eğlenceli ve etkili sunumunun eşliğinde yüksek lisans öğrencisi Nur KOCA ve 3.sınıf lisans öğrencisi Emre GÜNEŞ’ in uygulamadaki desteğiyle “Kendi Mikroskobumu Yapıyorum” adlı atölyesini gerçekleştirmiştir.

İkinci atölyede Prof. Dr. Mehmet YILMAZ, eğlenceli ve etkili sunumlarının eşliğinde yüksek lisans öğrencileri Canan BİLGİLİ, Neslihan SOYSAL, 3. sınıf lisans öğrencileri Elmas DELİCE ve Adil Alperen İSTİM’ in uygulamadaki destekleriyle “Doğadan Mimariye: Kilittaşı Tür”, “Bir Arazideki Papatya Populasyonunun Büyüklüğünü Tahmin Edelim”, “Bir Adada Yaşayan Ceylan Populasyonunun Büyüklüğünü Tahmin Edelim” etkinlikleri gerçekleştirilmiştir.

Son atölyede ise Prof. Dr. A. Çağlan GÜNAL, Dr. Öğr. Üyesi Özlem TAŞDELEN eğlenceli ve etkili sunumlarının eşliğinde yüksek lisans öğrencileri Kadernur OCAK ve Ayşe KARACASOY’ un uygulamadaki destekleriyle “Midye Diseksiyonu” etkinliği gerçekleştirmişlerdir.

İkinci sınıf öğrencileri Melike KARAÇOR, Raziye Sude KUMBUL, Duygu ERBAŞ ve Müge Ezgi AYYILDIZ ise yönlendirme ve eşlik etme konusunda mezunlarımıza yardımcı olmuşlardır.

Etkinliklere tüm katılımcılar son derece dikkatli ve istekli olarak katılmışlar ve notlar almışlardır. Her atölye çalışmasının ardından atölye ile ilgili görüş ve değerlendirmelerinin alındığı değerlendirme formları verilmiştir. Katılımcılar atölyelerde yer alan etkinlikleri çok başarılı bulduklarını, öğrencilerine çok kolaylıkla uygulayabileceklerini, bilimin doğası ve bilimsel süreç becerileri hakkında çok kıymetli kazanımlar edindiklerini, bu etkinliklerin devamlılık göstermesi gerektiğini ve mümkünse MEB ara tatillerinde yapılmasının çok uygun olacağını belirtmişlerdir.

-1 -1 -1 -1
background image