Gazi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Meliha YILMAZ ve Doç. Dr. Kerim LAÇİNBAY’ın atölye gruplarından oluşan öğrenciler, Hersek Binası’nda bulunan Anadolu Yaban Hayatı Müzesi'nde doğrudan gözleme dayalı kompozisyonlar oluşturma fırsatı buldular.
Resim-İş Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretmen adayları, Prof. Dr. Mehmet YILMAZ rehberliğinde müzede yer alan canlıların adlarını, anatomik ve fizyolojik özelliklerini, farklılıklarını, doğadaki ekolojik işlevlerini, biyoçeşitlilik kavramını, Türkiye’nin biyolojik zenginlikleri ve Anadolu’nun canlıların dağılışına bakıldığında neden bir “kıta” özelliği gösterdiği hakkında yeni bilgileri öğrenmişlerdir. Ayrıca, bu müzede yer alan hayvanların büyük bir kısmının zamanında kendisi de Gazi Resim İş Eğitimi Bölümü öğretim görevlisi olan Necdet PENÇE tarafından tahnit yöntemiyle 1950'li ve 60'lı yıllarda eğitim materyali haline getirildiği vurgulanmıştır. Öğretmen adayları Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Fox isimli köpeğinin de öldükten sonra Necdet PENÇE tarafından tahnit edildiğini ve 2002 yılından beri Anıtkabir’deki Kurtuluş Müzesi’nde sergilendiğini öğrendiler. Öğrencilere burada yer alan canlıların doğada ölü olarak bulunan veya hayvanat bahçesinde ölen hayvanların ders materyali haline getirildiği ve günümüzde Anadolu’nun biyolojik zenginliğine kanıt teşkil ettiği belirtilmiştir.
Fakültemizin Anadolu Yaban Hayatı Müzesi’nde bilim ve sanatın buluşmasıyla disiplinler arası etkileşimle keyifli bir atölye uygulaması gerçekleştirilmiş böylece geleceğin sanat eğitimcileri olacak olan öğretmen adaylarımız bu etkinlik ile doğrudan gözleme dayalı kompozisyonlar oluşturma fırsatı bulmuşlardır.
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.