Fakültemiz Genel Kültür Seçmeli Derslerinden “Türkiye’nin Biyoçeşitliliği” Dersini Alan Öğrenciler Ders Kapsamında Necdet Pençe Anadolu Yaban Hayatı Müzesinde Bilimsel İncelemelerde Bulundu
10 Ekim 2023 | 11:09

Biyoloji Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Gül’ ün sorumluluğunda yürütülen Türkiye’nin Biyoçeşitliliği dersi, geçen yıllarda olduğu gibi bu dönemde de öğrencilerin yoğun ilgisini çekmeye devam etmektedir. Bu dersi Fakültemizin özellikle sosyal bilimler alanlarında (Özel Eğitim Bölümüne bağlı ana bilim dalları, Müzik Eğitimi, Resim - İş Eğitimi, Okul Öncesi Eğitimi Ana Bilim Dalları, Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümüne bağlı ana bilim dalları, Yabancı Diller Eğitimi Bölümüne bağlı ana bilim dalları) öğrenim gören öğrencilerimiz seçmişlerdir.

Türkiye’nin Biyoçeşitliliği dersini alan öğretmen adaylarımız ders kapsamında, Anadolu’nun biyoçeşitliliği konusunu 10.10.2023 tarihinde Fakültemiz Hersek Binasında yer alan “Necdet Pençe Anadolu Yaban Hayatı Müzesini” gezerek pekiştirme fırsatını buldular. Kendilerine Ana Bilim Dalımız Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, yüksek lisans öğrencimiz Büşra Torun rehberlik etmiştir.

Öğretmen adaylarımız bu müzedeki canlıların adlarını, anatomik ve fizyolojik özelliklerini, farklılıklarını, yaşam alanlarını, doğadaki ekolojik işlevlerini ve Türkiye’nin biyolojik zenginlikleri hakkında yeni bilgileri öğrenmişlerdir. Öğretmen adaylarımızın katıldıkları bu bilim turunda yüksek motivasyona sahip olmaları, merak ettikleri tüm soruları sormaları, dersin daha da pekiştirildiğini göstermiş ve bizleri memnun etmiştir.

-1 -1 -1 -1 -1 -1
background image